Na Aikido treningu (pod vodstvom osnivača kluba, Majstora Aikido borilačke vještine Josip Joža Mihovilović) razvijamo borilačke (fizičke i mentalne) sposobnosti, učimo tehnike samobrane, održavamo kompletno zdravlje tijela i uma.

Aikido je vještina kojom se mogu baviti muškarci i žene različitih dobi, te svakodnevno razvijati svoje sposobnosti u potpuno smirenoj Aikido atmosferi.

Aikido nije agresivna borilačka vještina, već iz treninga u trening smiruje misli jačajuči tijelo i duh. Stvaramo tako korektne, inteligentne i hrabre osobe.

Aikido je borilačka vještina koja je danas mlađim generacijama poznata po filmovima Aikido Majstora Steven Seagala, no Aikido je nastao u prošlom stoljeću u Japanu.

Maksimalno pojednostavljajući mogli bi reći da Aikido ujedinjuje poluge i bacanja sa kretanjem tijela karakterističnog za vještine borbe mačem i štapom.

Osim tehničkog aspekta najvažnije je napomenuti da je Osnivač Aikido-a kontinuirano naglašavao da je Misija ove vještine održavanje Harmonije u našim životima.

Aikido je često također definiran kao "zen u pokretu" i zen sam, pak, također je definiran kao "duhovna borilačka vještina".

Aikido nije sport, nije samo borilačka vještina i samoobrana: Aikido je moderna disciplina u kojoj se jača tijelo zajedno sa duhom, kao što se učilo u tradiciji starih borilačkih vještina japanskih Samuraia.

Zahvaljujući Aikido-u u stanju smo pobuditi, ojačati i snažno očitovati naše psihofizičke sposobnosti, te to označava završni cilj ove vještine.

Treniranje je, dakle, ne samo fizičke razine, već i unutarnjeg karaktera, karakteristika je to Aikido i Zen vještine, i to nam omogućuje da naučimo prednosti obje ove discipline.

Sve zainteresirane osobe mogu upoznati aikido u Rovinju i dobiti sve dodatne informacije preko ove internet stranice ili preko Facebook profila Aikido Rovinj.

Aikido Rovinj (presentation).pptx